Szerb finomságok: Csevapcsicsa és kajmak
Magazin > Gasztronómia
Szeretnél egy igazán egyszerű, mégis isteni finom fogást otthon is elkészíteni? A szerbek nemzeti étele, a csevapcsicsa különleges ízével könnyedén a kedvenceddé válhat! Készítsd el hozzá a Kajmakot is, és hozd ki a legtöbbet az ételből!
Utazóna 2016-04-14
A klasszikus szerb fogás alapja természetesen a hús, de nem is akármilyen. A marha – és a sertéshús mesteri kombinációjával és egyszerű fűszerezésével egy igazán egyedi mégis egyszerű ételt kóstolhatunk meg, ha a csevapcsicsát készítjük el.
Ezt az ételt télen-nyáron fogyaszthatjuk, hiszen serpenyőben és grillen elkészítve is a család kedvence lehet! Kombináld különféle zöldségekkel és persze az isteni kajmakkal, hogy még változatosabb legyen a fogás!
Hozzávalók
(4-6 adag)
Csevapcsicsa:
• 40 dkg darált marhahús
• 20 dkg darált sertéshús
• só
• bors
Kajmak:
• 1 kis doboz mascarpone
• 1 kis doboz tejföl
Elkészítés
A kétféle darált húst összekeverjük, sózzuk, borsozzuk.
5-6 centis hosszúkás húspogácsákat formázunk.
Forró, száraz serpenyőben 3-3 percig sütjük mindkét oldalukat.
Miután megsültek a húspogácsák, elkészítjük a kajmakot. A tejfölt és a mascarponet összekeverjük.
Az elkészült csevapcsicsákat sütőben sült fűszeres krumplival, kajmakkal, házi ajvárral és lila hagymával tálaljuk.
Kövessétek végig a folyamatot az alábbi videóban:
Recept: Ízesélet.hu